Политика за приватност

Политика за приватност

Бокси ДОО (во натамошниот текст „Бокси“) ја пласира, меѓу другото, и услугата Бокси. Овде можете да најдете целосни и ажурирани информации за обработка на личните податоци во рамките на производите на Ретинг. За одредени услуги и производи, може да има посебни услови за обработка на лични податоци. Информациите во тие случаеви во врска со услугата или производот што се обезбедува, можете да ги прочитате во нашите услови за користење на boksy.mk

Обработката на личните податоци од страна на Ретинг може да се промени со текот на времето. Иако за големи промени ние редовно информираме, се препорачуваат и редовни посети на boksy.mk за тековната верзија.

Обработка на лични податоци – Кога клиент остава лични податоци, на пр. при регистрација, нарачка или купување, на клиентот мора да му се дадат информации за обработката на личните податоци на Бокси а истиот да даде согласност за тоа. Бокси води евиденција на клиенти и корисници кои го набавиле или на друг начин се регистрирале кај Бокси преку Бокси или други производи и услуги. Овие регистри содржат различни лични податоци, на пр. име, датум на раѓање за одредени корисници, поштенска адреса, телефонски број, е-пошта, информации за испорака, плаќање и купување, профилирање како и податоци базирани на користењето на нашите дигитални услуги. Податоците првенствено се користат за да се направи услугата Бокси што е можно подобро искуство за нашите корисници, но податоците се користат и за управување на односот со клиентите и корисникот, на пр. за фактурирање и за испорака на производи и услуги. Податоците, исто така, можат да претставуваат основа на која Бокси, а каде што е применливо и нашите партнери, да можат да ги приспособат содржината, рекламите и понудите на најдобар начин. Податоците се анализираат и обработуваат пред воспоставен контакт со нашите клиенти и субјекти на податоци. Клиентите и регистрираните корисници на Бокси се согласуваат дека маркетингот може да се реализира преку пошта, е-пошта, телефон и СМС, како и преку други канали. Личните податоци може да им бидат откриени и на избраните партнери на Бокси. Сите клиенти и регистрирани корисници имаат право да ја повлечат дадената согласност во писмена форма и бесплатно и да побараат извадок од регистарот во врска со обработката на личните податоци или корекција/бришење на какви било неточни лични податоци. Со контактирање на службата за корисници, податоците може и да се блокираат за одредени видови употреба. Личните податоци се зачувуваат и користат, во согласност со она што е наведено погоре, се додека Бокси е во постојани релации со клиент или корисник или, во случај на дадена согласност, додека согласноста не биде повлечена. Бокси, исто така, може да биде обврзан да ги чува податоците во согласност со законот.

Примена на колачиња

Колаче е мала текстуална датотека што некои веб-локации ја ставаат на вашиот уред, како што се компјутер или мобилен телефон. Како корисник, можете сами да одлучите дали сакате да прифатите или да ги тргнете колачињата. Погледнете ги линковите за повеќе информации за Internet Explorer, Firefox (спречи колачиња), Firefox (отстрани колачиња), Google Chrome и Safari. Ретинг многу сериозно ја сфаќа личната приватност. Колачињата се користат само за прилагодување на корисничкото искуство и за анализа на сообраќајот на страниците. Ние не споделуваме лични информации за нашите клиенти со надворешни страни. Нашите клиенти и регистрираните корисници се согласуваат за употреба на колачиња при користење на нашите веб-страни. На нашите веб-страни, каде што водиме сметка за интересите на нашите клиенти, регистрирани корисници и посетители за нашите производи, колачињата се користат за приспособување на содржината и рекламирањето, за обезбедување функции во социјалните медиуми и за анализа на сообраќајот. Во тој случај, секоја употреба на такви колачиња е јасно наведена на односната веб-страница. Информациите за користењето на овие страници ги споделуваме само со доверливи партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика. Ние и нашите партнери за рекламирање користиме колачиња за приспособување на рекламирањето и прикажување релевантни реклами на оние кои претходно покажале интерес за нашите производи. Користиме различните функции на Google за на пр. прилагодено рекламирање. Може да се откажете од рекламните функции на Google и другите функции со Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Користиме дури и некои од опциите за рекламирање на Facebook. Може да направите промена како Facebook ќе ја користи информацијата базирана на вашите активности на веб страни или апликации надвор од Facebook за огласувачи цели во подесувањата за огласи на Facebook. Оваа политика за приватност е ажурирана на 18 октомври 2022.